Szentesi Vendégszeretet Egyesület

Szentesi Kézműves Ízek Fesztiválja

„Őrizzük meg értékeinket együtt” a jelmondata a Szentesi Vendégszeretet Egyesületnek, melynek tagjai immár tizennégy alkalommal  rendezték meg a Kézműves, Helyi Ízek Fesztiválját Szentesen, húsvéthétfőn.  2011-ben a Művészetek Háza, 2012-ben a Dózsa-ház, 2013-tól a Tóth József utcán található Művelődési és Ifjúsági Ház ad helyszínt a rendezvénynek, ahol az utóbbi években a Kurca partot is birtokba  vették.

A rendezvény különlegessége az idén is, hogy nem csak hagyományos népi ételeket készítenek, de be is vonják abba az érdeklődőket, és a mesterfogásokon kívül az ételek receptjét is megkaphatják a látogatók.

Kézművesek munkájába is bekapcsolódhatnak a fesztivál vendégei, olyan régi mesterségekkel  ismerkedhetnek meg, mint a kovács, íjász, fafaragó.  Emellett a népi hímzés és tojásfestés művészetébe is belekóstolhatnak.

A sütés-főzés mellett egész nap előadásokat hallgathatnak az érdeklődők, melyek témája szintén az étkezések és annak szokásaihoz  kapcsolódik.

A művelődési ház termeiben, színpadjain is folyamatos programok váltják egymást, ahol: népi muzsika, néptánc, előadás, vetítés színesíti a programot.

Közkedvelt program az ifjúság számára a kézműveskedés, foglalkoztató játékok, A látogatók  pedig locsoló versekkel készüljenek, amit megoszthatnak másokkal.

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület rendezvényén számos civil szervezet működik közre, hogy tartalmas programot nyújtson a locsolkodás előtt, közben, mellett vagy helyett ezt a rendezvényt választó érdeklődőknek.

A program rendszeres eleme a lovaskocsis városnézés.

Terv:

XV. Szentesi Helyi Ízek Fesztiválja

2024. április 1. (Húsvéthétfőn) 10-16 óráig.

Helye: Művelődési és Ifjúsági ház Szentes, Tóth J. u. 10-14

Galéria: 2019  2018  2017 2017  2016  2016  2013  2011