Get Adobe Flash player

Köszöntő

 

Engedjen a csábításnak és tapasztalja meg a híres szentesi vendégszeretetet!

 

…régi, különösen az ókori népeknél vallási törvények által szentesített szokás idegeneknek menedékhelyet, ápolást s védelmet nyújtani.

 

Matkócsik Pál Ferenc – elnök

Ma már a vendégszeretet modernebb formában a turizmus legfőbb erénye lett, a családias, kedves vendéglátás nemcsak szájhagyomány útján, hanem a világhálón is terjed.

  • A hajdani mezőváros, Szentes ennek az erénynek büszke birtokosa, gyakorlói a helyi vendéglátók, szállásadók és a városlakók. Bizony, hiszen egy-egy útbaigazítással a lakosság is kiveszi a részét abban, hogy a látogató szívébe mindinkább belopja magát Szentes, az ezerarcú város.

 

  • A nyugodt, tiszta, építészeti, valamint természeti sokszínűségben bővelkedő város és térsége kellemesen meglepi és elbűvöli vendégeit. Sokrétű kínálata az egész évben igénybe vehető lehetőségekben rejlik. Bármely évszakban érkezik hozzánk, többféle sportolási és kikapcsolódási lehetőségeket kínálnak strandjaink, termálfürdőnk, a Sportközpont sportcsarnoka, 4 labdarugó pályája, a horgász, lovas, vízi és gyalogtúraszervező egyesületek.

 

-Városunk lakossága nemcsak sportos, hanem szívesen megmutatja kultúráját az ide látogatóknak: a zeneiskola hangversenytermét rendszeresen magas színvonalú koncertek, a közművelődési intézményeket (Művelődési Központ, Tokácsli Lajos Kiállító terem, Koszta József Múzeum, Városi Könyvtár) kiállítások, a város konferenciaközpontját pedig  színházi évadban bérletes, nyáron szabadtéri kulturális- és színházi programsorozatok töltik meg. Az Őze Lajos filmszínház két termében a legmodernebb 3D-s, naprakész újdonságok vetítésével várja nézőit.

– Egyesületünk rendezvényein, melyet  Zöldág HSZ népzenei műsorai gazdagítanak, népzenei programjaikon megismerkedhetők a helyi népzene, néptánc és a népi hagyományok rejtett kincsei.

 

  • Vendégünk lehet minden hónapban egy-egy hagyományos fesztiválon.

 

-Egész évben várja vendégeit a Szentesi Üdülőközpont az új fedett uszodájával, élményfürdőjével, a felújított medencéivel és öltözőkkel,a bővülő campingjével, vendégházaival.

-A nyári időszakban mindenkit vár a Szentesi Kalandpark.

-Télre is jut kínálat a kikapcsolódásra, ilyenkor a város apraja-nagyja korcsolyát húz, és irány a szentesi műjégpálya.

 

Ismerje meg a történelmi és építészeti értékeket a városban, ahol a napfény szinte „soha nem megy szabadságra”, bolyongjon a gazdag növényvilágú Széchenyi ligetben, vagy csak hagyja, hogy hasson Önre a hely varázsa… ízlelőbimbóira pedig a lecsó, a tradicionális csíramálé és a csongrádi borvidék borai.

 

Szentes város a dél-alföldi régióban található, Csongrád-Csanád megye 3. legnépesebb településeként, melyet a Kurca-patak -mint egy békés választófal- szel ketté: izgalmas kanyarulatokkal,  hangulatos szökőkutakkal, egyaránt alkalmas evezésre, vízibiciklizésre, horgászatra.

 

Kevesen tudják, hogy a szentesi kistérség akár az elfeledett dél-alföldi kastélyok otthona, ugyanis a megye 8 kastélyából 4 a kistérségünkben található, köztük Csongrád megye legszebbje, a nagymágocsi Károlyi-kastély. A meglévő és épülő kerékpárutak lehetővé teszik, hogy a feledésbe merülő kincseket, hagyományokat, vadregényes tájakat akár egy kerékpártúra során felfedezze.

 

Vendégszeretetben gazdag, élményekkel teli kikapcsolódást kívánunk Önöknek!

 

A honlapunkat Tofán Sándor szentesi fotós képei díszítik, amelyért ezúton is köszönetet mondanak az egyesület tagjai!

 

A programokról készült képeket, melyek a „Galériában” szerepelnek, Kocsis Ferenc Géza, Kárpáti Lajos, Csikai Gabriella, Szín Imre, Molnár Lívia, Matkócsik Pál Ferenc, Ráfi Dénes, Lantos Imre,Nagy Zsolt, Purgel Zoltán készítették.

 

Matkócsik Pál Ferenc

elnök

Szentesi Vendégszeretet Egyesület

Egyesületünk Facebook oldala

Támogatóink

Szentesi Gyors Rádió 451 Szentes TV Szentes Város Önkormányzata Szentesi Szuperinfo Szentesi Mozaik Városi Visszhang Szentesinfo Szentesi Élet Dózsa Ház Szentes Kincsei Koszta József Múzeum