Get Adobe Flash player

Köszöntő

 

Engedjen a csábításnak és tapasztalja meg a híres szentesi vendégszeretetet!

 

Matkócsik Pál Ferenc - elnök

…régi, különösen az ókori népeknél vallási törvények által szentesített szokás idegeneknek menedékhelyet, ápolást s védelmet nyújtani.

Ma már a vendégszeretet modernebb formában a turizmus legfőbb erénye lett, a családias, kedves vendéglátás nemcsak szájhagyomány útján, hanem a világhálón is terjed. A hajdani mezőváros, Szentes ennek az erénynek büszke birtokosa, gyakorlói a helyi vendéglátók, szállásadók és a városlakók. Bizony, hiszen egy-egy útbaigazítással a lakosság is kiveszi a részét abban, hogy a látogató szívébe mindinkább belopja magát Szentes, az ezerarcú város. A nyugodt, tiszta, építészeti valamint természeti sokszínűségében bővelkedő város és térsége kellemesen meglepi és elbűvöli vendégeit. Sokrétűsége az egész évben igénybe vehető lehetőségekben rejlik. Bármely évszakban érkezik hozzánk, többféle sportolási és kikapcsolódási lehetőségeket kínálnak strandjaink, termálfürdőnk, sportpályáink. Városunk lakossága nemcsak sportos, hanem szívesen megmutatja kultúráját az ide látogatóknak: a zeneiskola hangversenytermét rendszeresen koncertek, a közművelődési intézményeket (Művelődési Központ, Kiállító terem, Koszta József Múzeum, Városi Könyvtár) kiállítások, a város konferenciaközpontját pedig kulturális- és színházi programsorozatok töltik meg. Vendégünk lehet minden hónapban egy-egy hagyományos fesztiválon. Egész évben várja vendégeit a Szentesi Üdülőközpont az új fedett uszodájával és a bővített és megújult élményfürdőjével, a felújított medencéivel és öltözőkkel, a bővülő campingjével. A nyári időszakban mindenkit vár a Szentesi Kalandpark. Télre is jut a kikapcsolódásból, ilyenkor a város apraja-nagyja korcsolyát húz, és irány a szentesi műjégpálya.


 

Ismerje meg a történelmi és építészeti értékeket a városban, ahol a napfény szinte „soha nem megy szabadságra”, bolyongjon a gazdag növényvilágú Széchenyi ligetben, vagy csak hagyja, hogy hasson Önre a hely varázsa… ízlelőbimbóira pedig a lecsó, a tradicionális csíramálé és a csongrádi borvidék borai.

 

Szentes város a dél-alföldi régióban található, Csongrád megye 3. legnépesebb településeként, melyet a Kurca-patak -mint egy békés választófal- szel ketté: izgalmas kanyarulatokkal,  hangulatos szökőkutakkal, egyaránt alkalmas evezésre, vízibiciklizésre, horgászatra.

 

Kevesen tudják, hogy a szentesi kistérség akár az elfeledett dél-alföldi kastélyok otthona is lehetne, ugyanis a megye 8 kastélyából 4 a kistérségünkben található, köztük Csongrád megye legszebbje, a nagymágocsi Károlyi-kastély. A meglévő és épülő kerékpárutak lehetővé teszik, hogy a feledésbe merülő kincseket, hagyományokat, vadregényes tájakat akár egy kerékpártúra során felfedezzük.

 

Vendégszeretetben gazdag, élményekkel teli kikapcsolódást kívánunk Önöknek!

 

A honlapunkon Tofán Sándor szentesi fotós képeit használtuk fel, amelyért ezúton is köszönetet mondanak az egyesület tagjai!

 

Matkócsik Pál Ferenc

elnök

Szentesi Vendégszeretet Egyesület

 

Egyesületünk Facebook oldala

Támogatóink

Szentesi Gyors Rádió 451 Szentes TV Szentes Város Önkormányzata Szentesi Szuperinfo Szentesi Mozaik Városi Visszhang Szentesinfo Szentesi Élet Dózsa Ház Szentes Kincsei Koszta József Múzeum